sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ollaan aina pareja


HAHAHA POTTERI RILLIPÄÄT!!!!
 
 


Alotettiin meijän koulu-ura, kun oltiin kuuen vuojen iässä. Sillon mentiin eskariin. Niihin aikoihin oltiin ehkä eniten itsenäisiä, kun mietitään koko peruskouluaikaamme ja lukiota näin kokonaisuutena. Meillä oli omat parhaat kaverit, joiden kanssa leikittiin, eikä tehty kaikkea yhdessä. 

Ala-asteen ensimmäiselle luokalle mentäessä meidän parhaat leikkikaverit eskarista tuli samaan kouluun, mutta eri ryhmään. Siitä lähtien Miuku ja Mauku teki kaiken yhessä. Me oltiin aina pari tunnilla, jos ei toisin määrätty. Ryhmätyöt me tehtiin lähes poikkeuksetta yhdessä. Jos me istuttiin vierekkäin, niin Miuku istu oikealle ja Mauku vasemmalle. Me ollaan vähän niinku peilikuvat toisistamme. Mauku on vasenkätinen ja Miuku oikeakätinen. Jos me oltas istuttu toisinpäin, niin meidän kyynärpäät ois osunu kirjoittaessa yhteen. Hankalaa, eikö?


































Kuten kuvista näkyy, me oltiin hyvin samannäkösiä lapsena. Joistakin kuvista ei ees ite eroteta kumpi on kumpi. Kouluaikoina opettajat ei koskaan oppinu erottaan meitä. Mikä oli hyvin turhauttavaa. Opettajat tosin käytti istumajärjestystä hyväkseen ja sitä kautta onnistuivat joskus antamaan vastausvuoron oikealle ihmiselle, kun viitattiin. Alakoulussa meidän todistukset oli täysin identtiset, koska meidän opettajat eivät erottaneet meitä.  Koko alakoulun me oltiin yhdessä. Meillä oli aina yksi yhteinen paras kaveri, jota me alettiin YHDESSÄ. Enää meillä ei ollut omia bestiksiä kuten eskarissa. Meitä kutsuttiin myös yhteisellä kutsumanimellä "kaksoset".

Yläkoulussa päädyttiin edelleen samalle luokalle. Silloin me saatettiin joskus tehdä ryhmätöitä muittenkin kanssa ja usein opettajat pakottivat meidät istumaan erillään. Opettajat oppivat erottamaan meidät, koska meillä oli eri vaatteet ja Miukulla lyhyt poikatukka. Me myös inhottiin sitä, jos meistä käytettiin yhteisnimitystä kaksoset. Yläkoulussa saatiin vihdoinkin ei-identtiset numerot peruskoulun päättötodistukseen! Ehkä muutama opettaja oli jopa erottanut, että kumpi on kumpi!!!? 

Luokiossa kaikki kääntyi jälleen päälaelleen. Me oltiin AINA yhdessä ja tehtiin kaikki ryhmätyöt kahestaan. Nämä "kaksoset" valitsi kaikki samat kurssitkin. Ne omat persoonat, jotka rakennettiin yläkoulussa, ropisi kaikki tuhkana tuuleen. Miuku kasvatti jälleen pitkät hiukset, eikä lukion opettajat erottaneet meitä. Tässä vaiheessa vois melkeen lyyä pään pulpettiin. 







































Miuku 

Vuosi 2011 oli aika shokki, kun viimeinki mentiin eri kouluihin. Mää alotin ammattikorkeakoulussa fysioterapian opinnot. Yksin koulun aloittaessani tunsin itseni puolikkaaksi minäksi. Amk :ssa tehdään paljon ryhmätöitä ja totuttelu niiden tekemiseen ilman Maukua, oli vähän niinkö märkä rätti ois lyöty kasvoille. Eka vuos oli totta puhuen aika kidutusta. Myös Amk :ssä mää kuitenkin löysin sen oman "kaksosen" korvikkeeni, jonka kanssa oon nyt tehny melkeen kaikki ryhmätyöt. Mihinkäs sitä koira karvoistaan pääsee. 

Nää viimeset 3,5 vuotta on olleet hyvin kasvattavia ja ne on auttaneet mua löytään omaa minääni. Ennen oli vain sana Me, ei Minää. Koulun alettua puhuin aina minusta me muodossa, kunnes tajusin, että porukka katto mua vähän kieroon.  Nykyään ossaan puhua minusta myös minänä.

Oon ylpee siitä, että ollaan löyetty myös omia kavereita, eikä kaikki oo meille enää yhteistä. Tää on toki tuonu mukanaan myös uuden ongelman. Kaikki mun tutut ja ystävät ei nimittäin aina hoksaa, että se tyyppi, jota just moikkasit kaupungilla ei olekkaan Miuku, vaan sen identtinen kaksonen. Se saattaa aiheuttaa ihmetystä, että ompas Miukusta tullu leuhka, kun ei nykyään ees moikkaa. Näin on käyny myös toisinpäin. 

Tää eri kouluihin meneminen oli meijän eka iso harppaus itsenäisyyteen. 2014 muutettiin omiin kämppiin ja totuteltiin asumaan yksin. Tänä vuonna minä muutan pois Rovaniemeltä, joka on viimeinen piste iin päälle meidän eriytymisprosessissa. 






































Mauku

Alotin Lapin yliopistossa 2011 Kuvataidekasvatuksen opiskelun. Tuntui hassulta olla ilman Miukua koulussa. Tai hassu ei oo ehkä oikeas sana tähän. Tuntui ahdistavalta. Olin tottunut siihen, että aina oli kaveri, vaikka vessassa käymiseen. Me heitettiin yhdessä läppää ja MEIDÄN jutut oli hauskoja. Kun oltiin yhdessä, meitä ei voitu kiusata. Nyt piti etsiä uudet kaverit. Kyllä niitä sitten löytyikin. Mutta en tarkoituksella halunnut luoda samanlaista symbioosia jonkun ihmisen kanssa kuin Miukun kanssa olin tehnyt. On jotenkin todella vapauttavaa tehdä omaa juttuaan ilman Miukua ja kasvaa omaksi minäkseen.

Kun oli aina tottunut tekemään kaikki ryhmätyötkin yhden ja saman ihmisen kanssa, täytyi opetella tekemään töitä myös muunlaisissa porukoissa. Enää ei tiennyt tasan tarkkaan, miten toiset työskentelee tai hoitaa hommansa.








































Eka syksy kuvataidekasvatuksen opiskelua ja kouluun lähössä. Innostunu, mutta jännittyny olo. Koitapa rauhottua Mauku!! Hyvin se menee.








































Eka oman alan työtä liippaava homma vuonna 2013! Opetusta ja kieliä pääsin harjotteleen Rovaniemen Santa Claus Villagessa. Miukukin oli siellä töissä! Että oli mukavaa pitkästä aikaa päästä tekeen yhteistyötä. Vedettiin joulukerhoa turistilapsille. Mukavin työ tähän mennessä, missä oon ollu.







































Valmistuin  syksyllä 2014 taiteiden kandidaatiksi. Hain paperit yliopistolta ja sain kättelyn ja onnittelun valmistumisesta. Silloin tajusin, että oon saavuttanu jotain ihan itse ja tunsin lapsellista ylpeyttä. Melkein yhtä suurta, kun ekaa kertaa 21-vuotiaana matkustin yksin junalla!! Sen enempää en mun valmistumista sitte juhlistanukkaan. :D


 


























Tässä meidän kouluhistoria kiteytettynä minimiin. Paljon tapahtu noina vuosina, kun kasvettiin yhdessä ja paljon tapahtuu, kun olemme nyt erillämme. Meille saa esittää kysymyksiä liittyen kaksosuuteen. Mitä haluaisitte tietää? Kysymyksiä voi lähettää sähköpostiin miukunmaukun@gmail.com tai ihan kommenttina tämän postauksen alle.

<3 llä Miuku ja Mauku














33 kommenttia:

  1. Oi miten ihana blogi! :) Söpöjä nää kuvatki tässä postauksessa. Pidän myös tästä blogin ulkoasusta, miellyttää mun silmää... :)

    http://essiikaroliina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ootte olleet aika suloisia lapsia :D
    htttp://pencilandpaperi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Voi ei, ompa tosi kiva blogi-idea! tosi suloisia lapsuuskuvia teistä kyllä :)
    fiiaelina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Voi ei, ompa tosi kiva blogi-idea! tosi suloisia lapsuuskuvia teistä kyllä :)
    fiiaelina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. voi miten ihana postaus! söpöjä nuo lapsuuskuvat :)

    http://elmiiran.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Tää vaikuttaa tosi kivalta blogilta! Oli pakko lukea kaikki postaukset :3 kerrankin erilainen blogi-idea ja oikeasti hyvää tekstiä. Keep goin'!

    http://cowswings.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Ihana tän blogin idea! :) Ja mielenkiintoista luettavaa tääkin postaus!

    VastaaPoista
  8. Heh, hauska idea et siskokset pitää blogia! Useemmin tulee törmättyä niihin kaverusten pitämiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^___^ Tämmönen idea tuntu luontevimmalta ja kaksosuuden ympäriltä riittää mistä kirjottaa.

      Poista
  9. Oikein ihana postaus! ♥ Nyt sitä toivoo että itselläkin olisi kaksonen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Julia :D <3 Kaksosuudessa on omat hyvät ja huonot puolensa.

      Poista
  10. Todella kekseliäs ja samalla massasta erottuva blogi kun pitäjinä on sisarukset. Eksyin tänne vasta juuri ja ette tekään ole vielä kauaa blogia pitäneet mutta vaikuttaa lupaavalta ulkoasun ja pikaselailun perusteella. Saitte siis juuri uuden lukijan. Tsemppiä teille bloggaamiseen. En tiedä paljonko teitä eläimet kiinostaa mutta tässä linkki piene kuvauksen kera blogiini: http://tassuttelijaiisak.blogspot.fi/
    Blogin päätähtenä seikkailee 30.09.2014 syntynyt mäyräkoira pentu Iisakki ja taustalla hyörii 17-vuotias nuori naisen alku. blogissa pääset tutustumaan elämäämme molempien näkökulmasta niin ylä kuin ala mäissä. Sekä seuraamaan Iisakin kasvua ja kehitystä, höystettynä muilla koira aiheisilla jutuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitääpäs käydä lukemassa blogiasi! Ollaan kumpikin tosi eläinrakkaita ja siitä luvassa postausta varmaan myöhemmin.

      Poista
  11. Miuku ja Mauku?? Minä ku oon aina aatellu, että oisitta Maila ja Teuvo :D Enkä kyllä aina ees muista et kumpiko olikaan kumpi. Pitäs varmaan joskus joutaa käymään sielä Rollosaki niin näkis joko sitä nykysi tietää kumpi on kumpi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja katoppa ku mun nimi tullee tänne mun iki iki vanhan blogin mukaan :D Empä tienny et seki vielä on olemasa tai tuo nimi

      Poista
    2. HAHA! Se oli Maila ja Pallo. Mutta tää Miuku ja Mauku on kuules rollon peruja. Eri tunnisteet sitte Ykan piireissä ;) Ai sulla on ollu blogi. Laitapa osotetta!

      Poista
    3. Hahah en laita. Tuolta se löytyy mun nimen takaa :D Ei sielä mitään järkevää oikee oo. Joskus vaihtoajan jälkeen taisin hetken aikaa innostua jotain naputteleen, mut melko lyhyeksi jäi mun bloggarin ura :)

      Poista
  12. Vaiks kuin kiva idea tehä tälläsestä aiheesta blogi! :)

    VastaaPoista
  13. oi vitsi, ihana postaus! tosi mielenkiintosta lukea, oon aina miettiny, millasta kaksosten elämä on:-) ihana että ootte ollu noin läheisiä ja ootte vieläkin :-) kaikkea hyvää teille molemmille!

    http://o-something.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sulle :3 kiitos kommentistasi. Kiva jos pidit.

      Poista
  14. Ihana postaus! Oli todella mielenkiintoinen ja avarsi ainakin omia ajatuksiani kaksosten elämästä. :-)

    fashion-teaparty.blogspot.com

    VastaaPoista
  15. Kuinka ihana blogin idea! :-) En oo ennen tälläseen törmännytkään vielä!

    http://starrynight-emma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  16. Maailman sulosimpia nuo lapsuuskuvat!!

    Sebastian ;)

    VastaaPoista

kommendeeraa jos tahot