torstai 27. elokuuta 2015

Rovaniemi oon takas

Korundi ja Kirsi Kaulanen, Kauneimmat uhanalaiset kasvimme / Our Most Beautiful Endangered Plants, 2013

Hellurei täältä Rovanieltä! Olen palannut takaisin Lappiin. Kesä taitaa olla taputeltu. Ainakin viimeaikaisten ennusteiden mukaan "viimeinen" kesäpäivä olisi ollut eilen eli 26.8. Silloin oli myös minun kultun 30-vuotissyntymäpäivä ja Äiti Teresa olisi täyttänyt 105 vuotta! Käytiin juhlistamassa moista merkkipäivää Rovaniemen Kauppayhtiöllä. Kultu sai siellä syyä Pure burgeria. Kyseisen puljun burgereista oonkin kirjottanut täällä jo aiemmin. Ovat erittäin hyviä ja paikan tunnelma on mukavan rento. Tällä kertaa tuntui, että burgerit olivat vielä parempia kuin viime kerralla.



  
Tänään oli sateinen päivä. Mutta tiedättekö mikä? No Korundin taidetorstai! Eli klo 18 - 20 taidenäyttelyihin pääsy on täysin ilmaista. Kannattaa Rovaniemeläiset hyödyntää. Esimerkiksi Kurskin näyttely on ollut Rovaniemellä miltei koko viime kevään, mutten ole päässyt paikalle sitä katsomaan. Onneksi se oli vielä nähtävillä. Oli nimittäin melkoisen karmiva äänineen kaikkineen. Jopa säikähdin, kun yhtäkkiä hiljaisessa pimeässä salissa alkoi iso pauke.


Kursk oli Venäjän laivaston palvelukäytössä ollut ydinsukellusvene. Se upposi 12.8.2000 torpedo-osastojen räjähdyksen seurauksena. Pelastusyrityksistä huolimatta Kurskin kaikki 118 miehistön jäsentä menehtyivät onnettomuudessa. Korundissa esitteillä oleva Markus Copperin Kursk kertoo  sukellusvene Kurskin traagisesta kohtalosta.

Korundi, Korva Essi,  Hämärä / Twilight 2012

Korundin Taidetorstain alkamista odotellessa
Rovaniemen Cafe Bar 21 saa hyvää suolaista vohvelia, joka ei pettänyt tälläkään kertaa!


 Tunnelmallisia pimeitä syysiltoja toivottelee Maika!






2 kommenttia:

  1. Veisitkö minut suolaiselle vohvelille jos tulen Rolloon syksyllä. Vohveli näytti tosi herkulliselta, nam. T. Se joka ei ymmärrä läppää aina :)

    VastaaPoista

kommendeeraa jos tahot